Välkommen till SETTdate, mötesplatsen i mötesplatsen!

 

SETTdate är en yta mitt i utställningen för er besökare att mötas, reflektera, diskutera eller bara ”hänga en stund”. I SETTdate kan du träffa talarna efter varje föreläsning. Här får du chansen att ställa dina frågor direkt till föreläsaren och fördjupa dig i ämnet.

 

Du kommer även att kunna ta del av spännande workshops från organisationer och talareunder båda dagarna. Aktiviteter och tider för SETTdate hittar du nedanför.

 

 

Vi ses i SETTdate!

Torsdag 18 oktober

Invigning

09.15-09.45
 

Annika Dopping, moderator hälsar alla välkomna till den fjärde upplagan av SETT SYD tillsammans med Mats Spånberg, skolchef Gislaved, Mats Johnsson, enhetschef IT-enheten grunskoleförvaltningen Malmö stad och Helena Kindh och Dennis Hjelmström, utbildningschefer för- och grundskoleförvaltningen Ystad kommun. Vi höjer pulsen tillsammans och kickstartar två dagar av kompetensutveckling, nätverkande och inspiration!

Koda utan dator med Kodboken

13.15-14.15
 

Kom och prova på datorfria övningar som introducerar programmering och datalogiskt tänkande på ett enkelt och lekfullt sätt! Testa kostnadsfritt material som passar grundskolan från sajten Kodboken.se. Här kan du styra dina kollegor som robotar, skriva hemliga meddelanden med ettor och nollor och lösa kluriga problem med kod.

Kodcentrum är en ideell förening som introducerar barn till programmering och digitalt skapande, helt kostnadsfritt. Vi möter barn på fritiden i våra kodstugor och på barnhack och stödjer skolan med lärarfortbildande aktiviteter och pedagogiskt material på www.kodboken.se

Fredag 19 oktober

Obligatorisk förskoleklass – äntligen! Men vad innebär det egentligen?

09.15-09.45
 

Lisa Heino, utredare på Lärarförbundet pratar om förändringen till obligatorisk förskoleklass. Hur är läget för förskollärare och lärare i förskoleklass? Hur ser förutsättningarna ut för att klara uppdraget? Hur kan man påverka för att få till bättre förutsättningar?

Pep Skola

10.00-15.00
 

Under dagen kan du möta Pep Skola och höra mer om skolsatsningen initierad av Generation Pep. Pep Skola ger skolor stöd i arbetet med att införa mer fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen. Via pepskola.se kan skolor på ett systematiskt sätt få stöd i att kartlägga, planera och följa upp sitt arbete och en inspirationsbank med konkreta exempel på verktyg för arbetet. Verktygen är utvecklade i samarbete med skolor och forskare. Kom och möt Pep Skola för att höra mer om hur ni kan komma igång i din verksamhet!

Pep Skola – Ökad fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen. En skolsatsning av Generation Pep

12.15-12.45
 

Elever som rör på sig och äter bra har en bättre hälsa och bättre förutsättningar att lyckas i skolan. Pep Skola är initierat av Generation Pep i samarbete med fyra pilotskolor samt forskare från Gymnastik- och idrottshögskolan, Göteborgs universitet och Karolinska Institutet. Kopplat till skolstödet Pep Skola finns också en inspirationsbank med goda exempel från skolor och organisationer runt om i landet som delar med sig av inspirerande, konkreta tips på hur skolorna själva har infört mer fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen, så som aktiva raster och trivsamma skolmåltider.