Utöver våra seminarier i konferensen har du nu möjlighet att delta på workshops där du kan fördjupa dig inom utvalda ämnen med experter inom området. Med 2 unika workshops, en på torsdag och en på fredag, har du möjlighet att spetsa din kunskap ytterligare!

För att kunna delta på en Master Class krävs en biljett till ett utav våra konferensspår. Pris per Master Class är 495kr.
Om du redan har anmält dig till en av konferensspåren – meddela oss om vilken Master Class du är intresserad av på sett@easyfairs.com så skickar vi en bokningsbekräftelse till er!

Torsdag 18 oktober

Jeanette Borg, Skolverket

Lisa Söderlund, Kodcentrum

Introduktion till programmering inom digital kompetens

Kl. 09.30-12.00

Som en del av digital kompetens är programmering med som ett centralt innehåll i kursplanerna för matematik och teknik och även andra skolämnen kan använda sig av programmering för digitalt skapande. Men vad innebär skrivelserna i läroplanen och hur kan programmering användas i skolans olika ämnen, så väl som ämnesintegrerat?

Varmt välkommen till en workshop för dig som är nybörjare inom programmering, arrangerad av Skolverket och den ideella föreningen Kodcentrum. Under workshopen får du prova på datorfria övningar och blockprogrammering i programmeringsspråket Scratch. Du tar del av lektionsmaterial kopplat till läroplanen, som du sedan kan använda i din undervisning och tillsammans med dina kollegor för att på så sätt fungera som lärspridare. Allt material vi använder under dagen finns tillgängligt på Skolverket.se om du vill repetera något.

 

Observera: Du behöver ha med egen dator med webbläsare som har Flash installerat (Scratch fungerar i dagsläget endast på dator men kommer i januari 2019 ut med en ny version för surfplattor). Registrera gärna ett eget konto på Scratch i förväg: scratch.mit.edu.

Fredag 19 oktober

Katinka Leo
Projektledare och föreläsare

Framtidens förmågor och nutidens lärande rum

Kl. 10.00-11.30

Följ med på en MasterClass om förskolans lärmiljöer och få konkreta verktyg för att utveckla de egna fysiska rummen. Passet innehåller bland annat inslag om hur lärmiljön hänger samman med förskolans kvalitet, varför lärmiljöer kan se så olika ut och hur vi kan tänka kring rumsutformning och material. Dessutom problematiseras lärmiljön till framtidens förmågor, de vi tror att framtidens medborgare behöver behärska.