Utöver våra seminarier i konferensen har du nu möjlighet att delta på workshops där du kan fördjupa dig inom utvalda ämnen med experter inom området. Med unika workshops har du möjlighet att spetsa din kunskap ytterligare!

OBS: Du behöver INTE vara anmäld till konferensen för att få delta. Pris per Master Class är 495kr och du kan säkra din plats genom att anmäla dig här.

Kristina Alexanderson

Chef, internet i skolan, Internetstiftelsen

Biografi

Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Hon har hjälpt skolor och lärare att komma igång att arbeta med digital kompetens i över 10 år – tidigare med skoltävlingen Webbstjärnan och nu bland annat med Internetstiftelsens öppna lärresurs Digitala lektioner. Kristina brinner för att alla barn ska bli kunniga och medvetna internetanvändare och är författare till boken ”Källkritik på internet”. Hennes gedigna erfarenhet och entusiasmerande sätt har gjort henne till en flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare.

 

Att jobba med digital kompetens i klassrummet.

17 oktober 10:00 – 11:30

Denna MasterClass riktar sig till dig som vill öka din förståelse kring frågor som får den digitala vardagens utmaningar och hur du kan lyfta detta i din undervisning. Du kommer få en djupdykning i frågor som rör internetsäkerhet, integritet på nätet och källkritik. Du behöver inte ha med dig en dator.

Rolf Niemann

Pedagog och utvecklingskoordinator, gymnasielärare, Vattenhallens lärarfortbildningar

Biografi

Pedagog och utvecklingskoordinator på Vattenhallen Science Center Lunds Universitet sedan 2015. Rolf har disputerat i fysik och är utbildad gymnasielärare i matematik, fysik och teknik och har jobbat som gymnasielärare i många år. Rolf håller i Vattenhallens lärarfortbildningar inom framförallt programmering.
Under workshoppen handleds deltagarna av studenter från Lunds Tekniska Högskola, LTH.

 

Kom igång med Micro:bit!

17 oktober 13:00 – 14:30

En workshop som introducerar programmeringen med Micro:bit. Micro:bit är en liten dator utan tangentbord och skärm som utvecklats av BBC för att uppmuntra ungdomar att komma igång att programmera, konstruera och skapa egna uppfinningar. Med en Micro:bit blir programmering enkelt och roligt. Läs mer på www.microbit.org

Ta med egen dator, surfplatta eller mobil.

För: Lärare årskurs 4-9

 

Robotprogrammering

16 oktober 9:30 – 11:00

En workshop för att prova Robotprogrammering. Deltagarna får prova olika sätt och material som passar för hur programmering kan introduceras för yngre elever. Några exempel är dansprogrammering, Blue-Bot, Edison Robots och Kojo.  Vi pratar om sekvens, styrning och om skillnaden mellan block- och textprogrammering.

Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med din egen dator.

För: Lärare årskurs F-3

Johan Magnusson

IT-pedagog på Videdalsskolan i Malmö.

Magnus Hemborg

IT-pedagog på Lorensborgsskolan i Malmö.

Biografi

Johan och Magnus har haft programmeringsfortbildningar på PI i Malmö vid ett flertal tillfälle både med LEGO wedo, Mindstorm och Scratch. Dessa fortbildningar har riktat sig till både lärare och fritidspedagoger.

 

 

Pedagogisk kreativitet med Lego WeDo

16 oktober 13:00 – 15:00

I Johan och Magnus workshop kommer du får reda på hur man kan använda Lego WeDo som grund i ett ämnesövergripande arbete. De använder LEGO WeDo som utgångspunkt, men försöker se utanför de vanliga LEGO manualerna och använda WeDo som ett kreativt verktyg för att locka till lärande och väcka intresse för kreativitet och programmering. Under workshopen deltar några av Johan och Magnus elever för att visa hur de har arbetat i klassen men även för att stötta workshopsdeltagarna under passet. Varmt välkomna till en workshop med elevens lärande i fokus!