Här kan du som lärarstudent ta del av unika programpunkter som är kostnadsfria.

 

• Delta på programpunkter som ordnas av Lärarförbundet, Malmö stad, Lunds kommun och Skolon.

• Besök den färgstarka utställningen

• Träffa potentiella arbetsgivare

• Få personlig hjälp och tips på förbättring av CV

Schemat för dig som lärarstudent 17/10-2019:

 

OBS: Begränsat antal platser! 

12.00 – 12.40  ”Dags att börja arbeta som lärare!”  Lärarförbundet – Mingel och fika serveras utanför lokalen (Kaffe och fralla)

12.45 – 13.15 ”Digitalisering i klassrummet” Malmö Stad

13.30 – 14.00 ”Undervisa kreativt” Lunds kommun

14.15 – 14.45 Skolon  tba

 

Lärarförbundet: Dags att börja arbeta som lärare!

Dags att börja arbeta som lärare? Mycket att tänka på? Lugn, Lärarförbundet hjälper dig att få koll på det viktigaste. Från hur du ska hitta första jobbet till vad du bör känna till när du skriver ett på ett anställningsavtal.

 

Malmö: Vårt digitala klassrum.

Här får du se exempel på hur vi använder oss av digitaliseringen i våra klassrum med våra elever.  Hur kan man underlätta sin och elevers undervisning med hjälp av våra digitala resurser? Kan man arbeta digitaliserat i alla ämnen? Här kommer du att kunna få svar på många av dina frågor kring ett digitaliserat klassrum.

 

Lund: Undervisa kreativt

AR – Har du sett en dinosaurie på nära håll? Gått omkring i Colosseum i Rom? Eller dissekerat en groda utan en fysisk groda? Med AR (augmented reality) öppnas en ny värld där det omöjliga blir möjligt och lektionerna blir mer konkreta. Gör det abstrakta mer lättförståeligt och upplev ett ökat elevengagemang!

I Lunds kommun arbetar fem IKT-strateger, knutna till var sitt utbildningsområde. IKT-strategens uppgift är att skapa en kultur där digitala verktyg är en naturlig del av vardagen. De föreslår och är delaktiga i de verksamhetsförändringar i kommunens förskolor, fritidshem och grundskolor som bör ske som följd av samhällets digitala utveckling. Under denna föreläsning ger IKT-strategerna konkreta exempel där AR kan bli en del av undervisningen och ett sätt att undervisa kreativt!

Mer info om föreläsningarna kommer inom kort!