Kikora

Kikora

Monter: D:20
Telefonnummer: 021 44 44 022
Mailadress: info@kikora.se

Kikora är ett digitalt läromedel i matematik, där elever tillämpar fullständiga uträkningar med korrekta matematiska uttryck. Med fortlöpande återkoppling kan elever räkna mer självständigt, och med det automatiska rapportsystemet får lärare full översikt på sina elevers resultat. Med Kikora spar lärare tid, och elever motiveras till att arbeta mer med matematik.

Kikora tillämpar elever fullständiga uträkningar linje-för-linje, precis som de räknar med penna och papper. Kikora är byggt på en unik matte-motor som förstår matematik och ger direkt återkoppling till eleven om räknesteget är utfört rätt eller fel, oavsett vilken metod som används. Om eleven fastnar i en uträkning, kan lösningsförslag ges för att komma vidare till slutsvaret. Med ett innehåll på över 30,000 nivåanpassade uppgifter täcker Kikora alla huvudämnen i läroplanen från mellanstadiet till Steg 1 på gymnasiet.

Läxor och lektionsarbeten kan enkelt tilldelas i lärarens klassöversikt. Tydliga rapporter skapas automatiskt där läraren enkelt ser vilka områden eleverna behärskar och vilka som kräver mer repetition. Allt utfört arbete rättas och sorteras i lärarens översikt, där det även går att skapa nya klasser eller specialgrupper.

I programmet finns en GeoGebra-kurs, där man genom korta instruktionsvideor lär sig de grundläggande verktygen i GeoGebra. Till varje video finns övningsuppgifter där du direkt får prova dina nya färdigheter.
Kikora erbjuder också betygsgaranti med övningsprogrammet OneUp. Programmet riktar sig till elever på den nedre delen av betygsskalan och om riktlinjerna följs så garanterar vi att eleven höjer sig minst en betygsnivå, annars ges licenskostnaden tillbaka till skolan. Konceptet är enkelt; 1 skolår, 1 kilo uppgifter, 1 betygsnivå upp!

Programvaran laddas direkt i din webbläsare och stöttar alla enheter (PC, Mac, iPad, Windows tablet, ChromeBook m.m).
Kikora erbjuder licenser för kommuner, skolor eller till enskilda klasser. Kikora kan integreras med lärplattformerna Fronter och it`slearning där du enkelt behåller befintliga klasser och lärare, samt får tillgång direkt genom din plattforms-användare.

På vår hemsida kan man enkelt registrera ett kostnadsfritt konto och testa hur man räknar matematik i Kikora.