InfoMentor

InfoMentor

Monter: D:29
Telefonnummer: 044-200123
Mailadress: info@infomentor.se

InfoMentor är en lärplattform som förenklar skolvardagen genom att samla planering, bedömning, analys och kontakten med hemmet i ett verktyg. Den ger lärarna förutsättningar för att kunna fokusera på varje enskild elevs utveckling och mer tid till undervisning. InfoMentor är helt enkelt ett verktyg för att göra skolan ännu bättre.

InfoMentor för förskolan

Vår lärplattform för förskolan ska vara så enkel som möjlig att arbeta med. Till exempel kan pedagogerna dokumentera det som sker under dagen direkt mot läroplanen och vårdnadshavare kan sjukanmäla barnet via mobilen. Våra beläggningsrapporter för tidsregistrering gör att du kan titta på planerad tid, jämföra med faktisk tid, se trender och därmed även planera bemanningen.

InfoMentor för grundskolan

Men funktionen Kunskapsrum kan läraren tagga kunskapskraven direkt till en uppgift och på så sätt kopplas lärandet och utvecklingen ihop med kunskapskraven. Både elev och lärare får en tydlig röd tråd och kan därmed jobba med löpande bedömning. Dessutom finns flera funktioner kring samarbete och kommunikation, naturligtvis med smidiga och sömlösa kopplingar till molntjänster som Office 365 och Google. Med InfoMentor Analys blir allt som läraren väljer att stoppa in i systemet statistik och ovärderligt för skolledare och skolförvaltning i arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet.

InfoMentor för gymnasieskolan

Det unika med InfoMentor för gymnasieskolan är att alla kurser från Gy11 redan finns inlagda. Det betyder att varje kurs blir ett eget Kunskapsrum där läraren taggar in rätt kunskapskrav och gör det tydligt för både elev och sig själv vad som gäller. Allt blir förankrat i både läroplanen och kursen. Allt dokumenteras och det blir enkelt att följa upp och förstå. Läraren samlar den pedagogiska dokumentationen och samarbetar med elever kring uppgifter och elevarbeten. Naturligtvis med smidiga och sömlösa kopplingar till molntjänster som Office 365 och Google.

Certifieringsutbildningar

Vi erbjuder flera olika utbildningar som passar oavsett om ni har använt InfoMentor i flera år eller ni är alldeles nya. Våra utbildningar är mycket omtyckta och det gäller framförallt vår certifieringsutbildning som har blivit en stor succé.

NYHET! Nu finns certifieringsutbildningen även för personal i förskolan.

Övriga nyheter
– Använder du InfoMentor som ett verktyg för planering och bedömning medan din dagliga undervisning hanteras i Google Classroom? Visste du att vi tagit fram ett tillägg som kopplar ihop dom?
– Appen InfoMentor Hub med notifieringar gör att du som elev och vårdnadshavare får full koll på allt som händer i förskolan och skolan.
– Ett nytt nummer att vår tidning Tid att Fokusera fyllt med läsvärd information. I detta nummer får ni bland annat möta Magister Nordström som blev rikskändis när han la ut elevernas unika hälsningar på sociala medier. Han delar med sig av sina idéer, t ex hur man skapar ett team av en klass.

Missa alltså inte monter D:29 på SETT Syd. Varmt välkommen!