Duvungarna Musik

Duvungarna Musik

Monter: F:26
Telefonnummer: 042-220362
Mailadress: duvungarna@telia.com

 

Om Duvungarna

Duvungarna, från Helsingborg, har genom åren spelat upp 27 nyskrivna musikaler som setts av mer än 220 000 barn i södra Sverige. Gruppen har gett ut 17 CD-skivor med sammanlagt 256 egna sånger.

Det är barn mellan 7 och 13 år som spelar alla rollerna i föreställningarna och sjunger alla sångerna.

Gruppen har även gjort konserter med Helsingborgs symfoniorkester och medverkat i TV och radio.

 

Nu är det sommarlov blev år 2017 en av de mest uppskattade och framförda skolavslutnings- sångerna i Sverige med 160.000 lyssningar på Spotify och närmre en halv miljon visningar på Youtube. Även Hej då skolan blev mycket omtyckt. Boken Nu är det sommarlov (2017) innehåller, förutom de två nämnda sångerna, sammanlagt 20 nya sommar- och skolavslutningssånger med noter, ackord, sångtexter och illustrationer. Till boken medföljer en CD där samtliga melodier framförs av barngruppen Duvungarna. Tonarterna är barnvänliga vilket gör att barn som lyssnar lätt kan sjunga med. Med på CD-n finns även fyra skolavslutningssånger i instrumentala versioner, som kan användas vid träning eller uppspel.

 

Musikulijul innehåller 33 julsånger varav 26 nya med noter, illustrationer och sångtexter.

Till boken finns en CD att köpa där alla melodierna framförs av barngruppen Duvungarna. Många av sångerna är lätta att hitta på rörelser till. Boken bjuder på en härlig variation av sånger med lugna

stämningsfulla melodier men också låtar med fart och fläkt. Det finns även möjlighet att köpa en dubbel-CD där en CD är med sång och en CD instrumental med ett instrument som spelar melodin.

Youtubeklipp:

Nu är det sommarlov:
https://www.youtube.com/watch?v=6BheSQLd170

Hej då skolan:
https://www.youtube.com/watch?v=5__JewwkFtM

Tomten som inte kunde läsa:
https://www.youtube.com/watch?v=uA145_0iKRk