ActiveS

ActiveS

Monter: E:32
Telefonnummer: 0322-670801
Mailadress: ActiveS@matting.se

ActiveS är ett affärsområde inom Matting AB. Matting erbjuder lösningar för att skapa hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer.  Hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer kommer i sin tur leda till lägre sjukfrånvaro, bättre samarbeten, högre livskvalitet och ökad effektivitet. Våra varumärken är StandUp, LightUp och Jobmate.

Svenska barn är minst aktiva i hela Norden. Samtidigt visar forskning att aktivitet ökar barns förmåga till inlärning. Enligt skollagen ska varje skola ha en miljö som främjar elevhälsa och välmående. Ståbord istället för traditionella skolbänkar är ett sätt att ge eleverna en aktiv studiemiljö, där de får möjligheten att prestera sitt bästa. Skolan kan därmed fylla en viktig roll i att vända trenden med stillasittande och skapa livslånga, positiva vanor för barn och ungdomar.

ActiveS  har höj- och sänkbara elevbord som passar både små och stora elever. Den steglösa höjden justeras enkelt manuellt, ingen elanslutning krävs. Till varje elevbord ingår också en mjuk matta som ger skön avlastning och gör det bekvämare att stå. Som tillbehör finns en ljuddämpande bordsskärm samt en förvaring för t ex surfplatta eller laptop.

En aktiv arbetsmiljö ger piggare elever som lättare kan koncentrera sig och få mer lust till lärande. Genom att ge barnen möjlighet att stå upp och jobba så skapar vi ett naturligt inslag av aktivitet i klassrummet. Det har visat sig att bara 10 minuters aktivitet per timme motverkar negativa effekter av stillasittande.

Sveriges Piggaste Klassrum – Skolan är en viktig aktör och arena för att nå barn och unga. ActiveS arbetar med koncept och lösningar för skolan samt genom samarbeten och kampanjer, där vår återkommande tävling Sveriges Piggaste Klassrum är ett exempel. På många håll i landet görs redan bra saker för att skapa en mer aktiv studiemiljö. För att inspirera till rörelse och sprida dessa goda exempel  samlar vi de bästa idéerna, målsättningen är att skapa en idébank som alla skolor kan inspireras av. Alla klasser på alla skolor i Sverige är välkomna att delta. Lärare skickar tillsammans med sina elever in sitt bästa tips på hur man skapar ett piggare klassrum. De bästa bidragen belönades med produkter från ActiveS. Den senaste tävlingen genomfördes i samarbete med Generation Pep.

Våra elevbord är Möbelfakta-deklarerade. Möbelfakta är en kravpaketering för möbler och ska vara till hjälp, oavsett om du är möbelproducent, underleverantör, upphandlare, återförsäljare eller konsument. Kraven bygger numera på tre delar; kvalitet, miljö och socialt ansvar.

ActiveS elevbord med avskärmande och ljuddämpande bordsskärm.

ActiveS elevbord med mjuk avlastande matta, mattan ingår.

Barn finns i alla möjliga storlekar. Därför har vi gjort ett bord som passar alla.

Häng upp mattan och skärmen på krokarna på bordet när de inte används.

Bordskärmarna har en grå utsida, du väljer själv vilken färg du vill ha på insidan.